ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost desemnat candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Marian Munteanu s-a trezit atacat din toate părțile.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului "Elie Wiesel", care susține că nu comentează opțiunile pentru candidaturi la alegeri, descoperă brusc că persoana publică Marian Munteanu e un motiv de îngrijorare "în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic și face declarații publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realități istorice actuale".

Institutul susține că face aceste precizări "în urma solicitărilor din partea reprezentanților mass-media, adresate Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, de a exprima poziția oficială în privința candidaturii domnului Marian Munteanu la funcția de Primar al Capitalei". 

"Persoana publică Marian Munteanu prezintă un motiv de îngrijorare în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic și, respectiv, face declarații publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realități istorice actuale. În acest sens, menționăm declarația de ieri, 13 aprilie, la un post de televiziune, prin care a deformat sensul și conținutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat că: "Legea 217/2015 este o lege antisemită. Nu prea există antisemitism, mai degrabă xenofobie. Toți suntem filosemiți pentru că suntem creștini".

Astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decât să eludeze posibile evenimente sau stări emoționale generate de percepții socio-etnice negative sau de prejudecăți xenofobe, antisemite, rasiste", se arată pe site-ul "Elie Wiesel".

În același timp, Institutul susține că nu comentează opțiunile pentru candidaturi la alegerile locale sau parlamentare ale partidelor politice.