ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu, fost lider al studenților din perioada 1989 - 1990, a vorbit duminică seara în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV despre activitatea sa din ultimii 25 de ani. 

”Antropologia este specializarea, în special cu privire la cultura și civilizația românească tradițională. Mă ocup de cultura și felul de a fi al românilor. Încerc să îl înțeleg și să îl descriu. Suntem un popor miraculos. Probabil că ați cunoscut în viață mulți oameni pentru care aveți o admirație.
 
Credeți că oamenii ăia nu au avut în viața lor nici o zi proastă? Perioada asta pentru acest popor înseamnă poate o zi. Sigur că pentru viața noastră, în ziua aia în care poprul român a avut o indispoziție, noi ne-am trăit tinerețea. Asta e. Ghinion. Dar la dimensiunea unui popor multimilenar este o perioada relativ scurtă”, a declarat Marian Munteanu. 

”Sigur că privesc cu o anumită tristețe lucruri care se întâmplă în cotidianul nostru, dar una-i una, alta-i alta. Poporul român are o zi proastă, dar nu în totalitate din cauza lui. Populația, cetățenii, instituțiile lor, aici sunt probleme grave. Ceea ce este reprezentativ, stratul cultural, acumularea de inteligență, de frumusete, astea sunt fenomene cu o perioadă  foarte lungă de timp și care ar trebui să ne preocupe mai mult”, a mai spus Munteanu.