ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul neurochirurg Ștefan Mindea, unul dintre cei mai importanți specialiști în chirurgia minim invazivă din lume, face un apel către poporul român pentru a vota DA la referendumul pentru căsătorie ce va avea loc pe 6 și 7 octombrie în România.

În apelul său, dr. Mindea explică faptul că prin votul lor, românii își vor apăra familia și valorile strămoșești. Alături de el, în clip apare și soția sa, Magdalena, de profesie medic anestezist, mama celor șase copii ai familiei. Familia Mindea s-a întors acum câțiva ani în țară, pentru a profesa în România.

„Ca și tată, am încercat să ofer copiilor mei o educație cât mai aleasă, să-i cresc cu valori bune și sănătoase, să fie cu respect față de alții, să fie politicoși, să facă bine pentru alții și să fugă de ce este rău și bineînțeles, să păstreze dragoste pentru Dumnezeu în inimile lor.


Familia este baza acestei educații. Noi ca și părinți, purtăm sarcina cea mai mare: a exemplului.

Am crescut în orașul Chicago, am făcut școala, am făcut rezidențiatul la Nortwestern University, după care am profesat la Stanford University, în calitate de profesor la neurochirurgie.

Faptul că am trăit în California, între oameni diferiți, am avut prieteni homosexuali, am avut pacienți homosexuali și din punct de vedere omenesc, privesc fiecare om ca și creatura lui Dumnezeu. Deci nu se poate problema de intoleranță.

Apelez la dumneavoastră în calitate de părinți, frați, surori și bunici, la noi toți cei care iubim țara aceasta și la valorile strămoșilor noștri, dar și cei care iubim viitorul nostru, copiii.

Referendumul acesta este critic pentru România și pentru viitorul copiilor noștri. Am fost educat de părinți români, cu valori tradiționale românești, valori care ne-au fost de folos unde am fost pe acest pământ.

Nu vorbim acum față de o persoană, față de credința lor, ci vorbim, mai concret, despre identitatea noastră, ce vrem noi să fim, unde vrem să ducem țara.

Trebuie să votăm un DA puternic, să răsune vocea noastră, ca și popor, ni se dă șansa să ne definim.

Să luăm exemplul celorlalte 14 țări europene care au știut să voteze DA pentru căsătorie și familie în țara lor.

Nu fiți înșelați și descurajați de cei care amestecă politica cu demersul acesta, inițiat de trei milioane de semnături de la cetățeni români acum trei ani. Acești oameni vicleni vor să vă înșele acum și să vă ia dreptul vostru de vot ca și români, dar tot ei ne vor acuza de pasivitate, a doua zi după referendum.

Căsătoria trebuie definită acum ca fiind strict între un bărbat și o femeie, precum este definită în codul civil al României.

Respectuos vă cer să avem curaj să apărăm ce este de fapt atacat, adică familia noastră.

Acum se va cunoaște cu-adevărat cine este cu Dumnezeu și cine se rușinează de el. Să votăm un DA puternic și hotărît pentru căsătorie, pentru familie și pentru copiii și viitorul nostru!”, a spus Ștefan Mindea.