ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Miercuri,  20 iulie 2016, actorul Radu Beligan a trecut la Domnul. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a adresat la acest moment trist un mesaj de condoleanțe familiei:

”Vestea trecerii la cele veșnice a domnului Radu Beligan la venerabila vârstă de 97 de ani ne-a îndurerat prin pierderea uneia dintre personalitățile de excepție ale teatrului românesc.


Maestrul Radu Beligan și-a dedicat întreaga viață teatrului, filmului, televiziunii și radioului, devenind, datorită talentului său, un adevărat și neprețuit simbol al teatrului național. Actor cu peste șapte decenii de activitate, regizor, profesor, membru de onoare al Academiei Române, fost director al Teatrului Național, Președinte de onoare pe viață al Institutului Internațional de Teatru, onorat cu numeroase distincții naționale și internaționale, Radu Beligan va rămâne pentru totdeauna în memoria vie a iubitorilor teatrului și filmului românesc grație personalității sale unice.

În aceste momente grele pentru familie și pentru toți care l-au cunoscut și l-au prețuit ca om și artist, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul domnului Radu Beligan în Împărăția Sa împreună cu drepții, iar pe cei îndoliați și îndurerați să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obște și a iubirii milostive a Preasfintei Treimi.”, a fost mesajul Patriarhului României.