ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Turcia a fost inaugurat cel de-al treilea pod peste Bosfor, care va face legătura între partea asiatică și cea europeană a Istanbulului. Denumit după un sultan, Yavuz Selim, noul pod va fi unul dintre cele mai lungi poduri suspendate din lume, și cu siguranță cel mai lat din lume, având o lățime de 59 de metri.

În acest timp, România nu poate fi traversată de la nord la sud sau de la est la vest pe o autostradă. Cele mai importante tronsoane de autostradă din România - Pitești-Sibiu și Comarnic-Brașov - nu pot trece de stadiul de proiect.

Victor Ponta, fost prim-ministru al țariii, a salutat noua minune inginerească din Turcia și a taxat autoritățile române.

"În doar 3 ani Turcia a mai construit un pod gigant peste Bosfor, la Istanbul, legând Europa de Asia. Cu război la graniță, atentate teroriste și tentativă de lovitură de stat!

De 12 ani noi nu reușim să legăm printr-o autostradă Transilvania de restul României, nici Pitești-Sibiu, nici Comarnic-Brașov și nici Iași-Târgu-Mureș!

A încercat Adrian Năstase în 2004-a venit Băsescu în 2005 și a oprit tot după ce strigase isteric că Prim-Ministrul Franței "a venit să își ia tainul" și că Autostrada Transilvania (semnată cu americanii de la "Bechtel") este "o mare hoție! Proiectele au căzut și Năstase a fost băgat puțin la închisoare!

Tăriceanu și Boc au vrut să facă, dar nu au reușit să semneze nimic!

Eu am terminat negocierile cu Vinci-Strabag (cele mai mari Companii de autostrăzi din Europa), gata de semnare, dar s-au opus Băsescu și PNL strigând că de obicei că este "o mare hoție"! Iar în 2015 un puternic reprezentant al Sistemului i-a spus direct Ministrului Transporturilor că "cine semnează vreo asemenea autostradă va ajunge în pușcarie"!

Dacian Ciolos și Guvernul Tehnocrat stau de aproape 1 an fără să miște o hârtie din Master Planul de Transport și fără să semneze măcar 1 contract de 1 km! Așa că pot să stea liniștiți, nu pățesc nimic.

Vine 2018-100 de ani de la Unire-și Transilvania este tot mai legată de Viena și Budapesta și tot mai depărtată de București și Iași! Credeți că asta e doar o întâmplare, o slăbiciune a noastră, chiar nimeni nu poate să facă în 12 ani ce au terminat turcii în 3? Sau e o Strategie mai mare decât noi-și Băsescu și alții doar își joacă rolul de "sabotori" pe care l-au primit în această Strategie?", a scris Ponta pe Facebook.

 

 România avea în exploatare, la 31 decembrie 2015, un număr de 733,941 kilometri de autostradă. Cei mai mulți kilometri de autostradă au fost deschiși traficului în anul 2013, respectiv 117,885, iar cei mai puțini în 2006 (17,58).

Cea mai veche autostradă din România este București - Pitești.