ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Escrocii care folosesc "Metoda accidentul" pentru a obține fraudulos bani de la români au o nouă abordare.

Mai nou, ei folosesc ca pretext subiectul votului prin corespondență pentru a obține datele de contact ale celor aflați în străinătate, pe care îi anunță apoi că părinții lor au suferit accidente.

La început, infractorii sunau persoane în vârstă și le solicitau bani pe motiv că o rudă se află în spital după ce a fost implicată într-un accident de circulație. Acum, escrocii sună familiile cu rude în străinătate și află astfel de la părinți date despre cei plecați la muncă.

Înșelăciunile prin "metoda accidentul" au apărut cu peste trei ani în urmă și s-au răspândit în toate zonele țării, potrivit tvr.ro.

Acestea sunt cazurile fericite. Sunt multe alte persoane care cedează în fața scenariilor false prezentate de infractori. Doar în județul Brașov, anul trecut, au fost înregistrate peste 40 de astfel de infracțiuni, din care 13 au fost soluționate și trimise în instanță.