ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox  român al Europei de Nord, s-a întâlnit la Oslo cu părinții și copiii români din Norvegia, pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, potrivit Biroului de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Invitații Presfințitului Părinte Macarie au fost Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, cel care are în grijă directă sute de copii orfani și mame abuzate, și Prof. Dr. Pavel Chirilă.

Mihaela Nan a avut o intervenție telefonică la emisiunea "Universul Credinței" de la TVR și a explicat care este situația familiei Nan în momentul de față:

"Am fost amenințați în mai multe rânduri. Nu există nici o anchetă socială, nici o evaluare. Fără nici o dovadă, sunt luați copiii de acasă și după aceea, prin amenințări, prin depunere de mărturie falsă, ei (n.r. cei de la Protecția copilului) vor să țină copiii în custodia lor, fără o probă anume. Pe 31 mai mi-am văzut ultima oară copiii. Este strigător la cer! Dragoș plângea și striga "mami" și "tati", îl țineau exact ca pe un animal. Îl țineau în scăunel și voiau să-i pună centură, iar Dragoș țipa și voia să fugă de acolo... Gândiți-vă că are numai doi ani. (...) Sunt manipulați, loviți, Dragoș era plin de vânătăi."

Procesul trebuia să se desfășoare între 8 și 10 august, dar, din cauza vacanței judecătorești, Mihaela Nan a fost informată de avocat că va avea loc între 3 și 5 octombrie. 

Familia Nan a primit pe 1 februarie decizia finală în procesul din Norvegia, pe care, din păcate, l-a pierdut. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu au vrut să recunoască faptul că și-au bătut copiii.

Din 27 octombrie, de când copiii familiei Nan au fost luați de acasă de Barnevernet și plasați într-o altă familie, părinții au adunat mai multe dovezi pentru a demonstra că și-au crescut în mod corespunzător cei doi copii.