ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți a avut loc la București, în fața Palatului Victoria, un miting de solidarizare cu medicul Camelia Smicală, ai cărei copii au fost răpiți de statul finlandez și au fost abuzați psihic și fizic într-un mod care amintește de practicile totalitare, antiumane, ale regimurilor naziste și comuniste.

De exact un an, Maria, de 10 ani, și Mihai, de 11 ani, sunt separați în centre de plasament diferite. Nici măcar Ambasada României în Finlanda nu are acces – nici măcar telefonic – la cei doi copii, cetățeni români.

Printre cei prezenți la mitingul de azi s-a aflat și Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie.

„Sunt aici pentru a susține familia Smicală, pentru a arăta susținerea acestei familii din partea întregii Coaliții pentru Familie. E un caz sfâșietor, e un caz dramatic. Toate sufletele din această țară ar trebui să fie alături de doamna doctor Smicală, de copiii care suferă, care nu se pot întoarce la mama lor,  o familie care nu se poate întoarce în țară.

Întreaga țară românească ar trebui să cunoască acest caz, ar trebui să-și manifeste solidaritatea, ar trebui să facă mult mai mult, pe lângă toți parlamentarii, pe lângă Guvernul României, chiar pe lângă Președintele țării, pentru că Statul român trebuie să aibă o reacție mult mai fermă și să vină cu adevărat în susținerea și apărarea acestei familii.

Am fost alături, vom fi alături și pe măsura puterilor noastre vom face tot ce ne stă nouă în putință să îi ajutăm. Ne rugăm și acum, ne vom ruga în continuare pentru familia Smicală, pentru reîntoarcerea copiilor, pentru ca această familie să fie reîntregită, să îi vedem alături de noi în România. Dumnezeu să-i ajute și să-i binecuvânteze”, a spus Mihai Gheorghiu.  

Românii s-au solidarizat cu medicul Camelia Smicală, ai cărei copii au fost luați abuziv de statul finlandez, și pe 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, când mitinguri de susținere a româncei au avut loc în mai multe orașe din țară.