ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cazul Colectiv, Ministerul Sănătății are un plan împotriva infecțiilor din spitale. Va începe cu o evaluare pe bază de chestionare în 70 de spitale mari. Apoi va urma un calendar de măsuri. Vor fi luate probe de la pacienți la internare. Cei cu bacterii periculoase vor fi îngrijiți separat. 

Pentru început, în proiect vor fi înscrise 70 de spitale de urgență și institute unde pot apărea mai multe infecții și unde se dau foarte multe antibiotice.

Pentru ca managerii să nu se mai teamă că își vor pierde funcția dacă raportează infecțiile din spital, vor fi schimbați indicatorii de performanță. La internare, vor fi luate probe de la pacienții de la terapie intensivă, ca să nu fie infectați și alții, potrivit tvr.roVa fi nevoie de spații și de bani pentru amenajarea unor circuite separate. Dar și de mai mult personal.

Autoritățile trebuie să investească și în laboratoare, pentru ca bacteriile să fie depistate rapid. E nevoie și de microbiologi. Doar 40% dintre spitale au un epidemiolog. Infecționist care să meargă la patul pacientului nu există decât în 3-4 spitale, chiar în Capitală. Vor fi făcute și ghiduri pentru tratament.