ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Claudia Costea, a anunțat, marți seară, că de săptămâna viitoare vor începe consultări bilaterale în cazul Bodnariu între agențiile pentru protecția copilului din România și Norvegia pentru a se identifica soluțiile posibile.

Până acum, discuțiile despre acest caz s-au purtat doar pe cale diplomatică.

"Cazul Bodnariu a fost un caz care a impresionat pe toată lumea, cu un impact emoțional extraordinar. Este o problemă complexă, care nu se poate rezolva foarte ușor. Ce pot să vă spun este că, la nivelul Guvernului, Ministerul de Externe a purtat negocieri cu autoritățile norvegiene. Am reușit ca de săptămâna viitoare, cu acordul premierului norvegian, care a avut discuții cu premierul român, să înceapă consultări bilaterale între agențiile specializate. Sperăm ca, în baza legislației, pentru că trebuie să vă precizez legislația norvegiană în această materie se supune tot reglementărilor conținute de Convenția Națiunilor Unite privind drepturile copilului...sperăm că vor fi două runde de negocieri, astfel încât agențiile specializate să identifice soluțiile", a afirmat Claudia Costea, la Digi24.

De asemenea, acesta a precizat că președintele Agenției Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului din România va ține legătura cu omologul său din Norvegia și împreună vor stabili modalitățile în care, dacă va fi necesar, se va efectua deplasarea în Norvegia.

"Eu am încredere că autoritățile române, ca și cele norvegiene, vor găsi soluția care este cea mai potrivită pentru copii", a spus Claudia Costea, potrivit Agerpres.