ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne i-a solicitat, de urgență, șefului Poliției Române, efectuarea unei anchete interne cu privire la modul în care au acționat polițiștii și cum s-a derulat cooperarea interinstituțională în cazul lui Sebastian Ghiță, urmând a fi dispuse măsuri în consecință, anunță IGPR.                                                 

 Polițiștii menționează că, până în prezent, nu a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță și nu există date care să confirme ieșirea lui din țară.


„La data de 31 martie 2016, Direcția Națională Anticorupție a emis  o ordonanță prin care s-a dispus, împotriva inculpatului Ghiță Sebastian, luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauțiune, Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova fiind desemnat să pună în executare această activitate procedurală", amintesc reprezentanții IGPR.

Ei precizează că, pe timpul controlului judiciar, conform programului de supraveghere întocmit, inculpatul avea obligația de a se prezenta o dată pe săptămână, la sediul IPJ Prahova.

„Totodată, conform măsurilor dispuse de procuror și, ulterior, de către instanța de judecată, inculpatului i s-a interzis să părăsească teritoriul României, interdicție care a fost comunicată Poliției de Frontieră pentru efectuarea mențiunilor în evidențele specifice", mai arată IGPR.