ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupul unui călugăr trecut la cele veşnice în urmă cu aproape patru decenii nu se mai află în mormântul cunoscut de familie. Urmaşii au vrut astăzi să îl dezgroape pentru a-l muta la Bucureşti şi au găsit un sicriu gol. Călugărul, stareţ în mai multe mănăstiri, a murit în condiţii suspecte după cutremurul din 1977 şi a fost îngropat în cimitirul din satul Crainici, judeţul Mehedinţi. 

Sătenii din Crainici îl consideră pe părintele Nicolae Nichifor un mare învăţat, o minte luminată şi un om cu puteri inexplicabile. A fost arestat de două ori pe vremea comuniştilor. Era considerat nebun inclusiv de unii preoţi care l-au alungat din biserică şi l-au turnat la securitate. Ultimii ani din viaţă i-a trăit în satul natal şi a murit la două săptămâni după cutremurul din 1977. Sătenii spun că a fost adus acasă cu o maşină şi avea trupul plin de vânătăi. Împlinise 57 de ani, potrivit tvr.ro.

Familia şi sătenii au crezut că părintele se află îngropat în mormântul din satul Crainici. Numai că, de curând, o nepoată a cerut deshumarea pentru a fi dus la Bucureşti. În mormânt, susţine femeia, s-a găsit doar un sicriu gol.

Acum toată lumea se întreabă dacă trupul călugărului a fost vreodată pus în sicriu sau o fi fost luat de securişti. Sunt şi voci care cred că trupul ar fi fost mutat de călugării de la mănăstirile din Moldova la care a slujit. Nepoata părintelui Nechifor vrea să afle adevărul.