ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apar din ce în ce mai multe dovezi că protestele din Piața Victoriei au fost deturnate de către profesioniști.

Dacă la început se poate vorbi de un protest spontan, treptat a fost preluat și amplificat de oameni pregătiți logistic pentru așa ceva.

În urmă cu câteva zile, ActiveNews a intrat în posesia unei hărți, realizată profesionist, prin care cei care doreau să participe la protest erau învățați traseele de urmat, precum și locurile de întâlnire. Există o listă cu sloganuri, idei de pancarte, a hashtag-uri dar și i a lozincilor.

Una dintre forțele de mobilizare a oamenilor a fost pagina de facebook, „Corupția ucide”. Cotidianul precizează că în spatele paginii s-ar afla Florin Bădiță.

Astăzi, pe pagina de Facebook Corupția Ucide a fost anunțată tema protestului "spontan" de duminică. După ce au copiat euromăidanul (faza cu lanterna telefoanelor), acum protestatarii sunt îndemnați să vină în Piața Victoriei  având asupra lor un material roșu, galben sau albastru. Urmează apoi detalii despre modul în care trebuie să se așeze în piață, pentru ca la ora 21:00 să se formeze un tricolor.