ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1000 de oameni au participat duminică la un protest în care s-a cerut demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, după ce polițistul Bogdan Gigină a murit în timp ce însoţea coloana oficială a vicepremierului. Astfel de proteste au avut loc în mai multe localități din țară, potrivit B1 TV.

Manifestanţii s-au adunat la Universitate, au pornit apoi în marş spre sediul Ministerului de Interne, iar de aici spre Guvern. Din Piaţa Victoriei au făcut cale întoarsă spre Universitate, în marş pe Calea Victoriei. 
 
Câteva sute de manifestanţi au plecat în marş din zona fântânii de la Universitate spre sediul Ministerului Afacerilor Interne, scandând "Jos Oprea", "Demisia", "Solidaritate", după ce au ţinut un moment de reculegere pentru poliţistul Bogdan Gigină.

Protestatarii au spus că au nevoie de coloană oficială pentru a se deplasa, o ironie la adresa lui Gabriel Oprea, care a avut coloană oficială în ziua accidentului în care a murit poliţistul Bogdan Gigină.

 "Rugăm Poliţia Rutieră să ne deschidă calea. Avem nevoie de coloană oficială pentru că s-ar putea să fie gropi", au spus unii dintre manifestanţi.
 
Unii dintre manifestanţi au spus că au venit să ceară demiterea vicepremierului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, din toate funcţiile executive pe care le deţine. "Acceptăm demisia, chiar dacă este în chineză şi au voie să o plagieze", au spus aceştia, potrivit Mediafax.
 
Mitingul s-a încheiat, în urmă cu o oră, după ce participanţii au ajuns pentru a doua oară în Piaţa Universităţii.
 
Tot astăzi, de la ora 16.00, motociclişti din Transilvania au participat la un marş comemorativ în Cluj-Napoca, iar de la ora 17.00 a fost programat un miting de protest în Piaţa Unirii.