ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului și Arhiepiscop al Timișoarei, este cunoscut și iubit de către români pentru cuvintele sale pătrunzătoare, dar mai ales pentru dragostea față de neam și țară, sentiment pe care l-a demonstrat de nenumărate ori, prin faptă.

Cu ocazia praznicului Schimbării la față a Domnului, ÎPS Ioan al Banatului, a amintit de jertfa ostașilor români căzuți la Mărăști, Mărășești și Oituz.

„I-am pomenit astăzi pe cei 350.000 de ostași români care au căzut la Mărăști, la Mărășești și la Oituz. Cu sângele lor au spălat fața României și, de atunci, avem o altă țară: România Mare! Iată cu ce au spălat ei chipul sfâșiat de milenii al neamului nostru românesc! Să ne schimbăm și noi, iubiți credincioși, și să ne întoarcem la omenia românească de odinioară!”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, cu lacrimi în ochi.

Mitropolitul Banatului a fost un apărător al neamului românesc și în Harghita și Covasna, pe vremea când era Episcopul acestor județe.
 
În 2015, Mitropolitul Banatului spunea că „pentru mine, a fi patriot înseamnă a-ți iubi țara ca pe mama ta. Eu îi îndemn pe credincioși să se roage și pentru țară. Le-am spus că atunci când aprind o lumânare pentru mama lor, să aprindă o lumânare și pentru țară. Consider că este patriot omul care iubește țara ca pe mama lui. Țara noastră este mama noastră a tuturor”. „Am spus despre tricolor că este icoana României”, a amintit  atunci mitropolitul Banatului care a mai afirmat că, de fiecare dată când vede un primar că îl așteaptă cu tricolorul, se emoționează. Asta pentru că „atât timp cât tricolorul va fi dus de primari în biserică, am nădejde că țara asta nu va pieri, atât timp cât această icoană va fi stropită cu lacrimă de umilință de credincioșii din biserici”.