ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În după-amiaza zilei de miercuri, 17 august, în zona Făgetului din Arhiepiscopia Timișoarei, s-a produs o furtună, cu aspect de tornadă, care a distrus parțial acoperișul mai multor case din localitățile Traian Vuia, Susani, Răchita, Cliciova și Jupani. Furtuna a lovit nu doar în casele oamenilor, ci a distrus și acoperișul bisericilor din parohiile respective, însă cea mai grav afectată este biserica din Jupani, unde a fost dărâmată turla lăcașului de cult.

Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan, a fost prezent ieri la fața locului, împreună cu protopopul Făgetului, Bujor Păcurar. S-au acordat ajutoare oamenilor pentru procurarea urgentă a materialelor necesare pentru reparația locuințelor acestora.

Mitropolitul Banatului, împreună cu autoritățile locale și județene, caută soluții cât mai rapide, pentru ca cei afectați de furtună să poată locui, în siguranță, în casele lor. Totodată, se fac demersuri ca, până duminică, lăcașurile de cult din zona respectivă să fie deschise credincioșilor și să se oficieze Sfânta Liturghie.

„Menționăm că toate bisericile din zonă sunt asigurate și nădăjduim ca, în urma evaluărilor constatate prin suportul firmelor de asigurări și al Centrului eparhial din Timișoara, lăcașurile de cult să fie refăcute în cel mai scurt timp. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a făcut apel către toți preoții din eparhie să ia măsuri, ca toate bisericile și casele parohiale să fie asigurate în vederea protejării acestora de calamități”, se precizează într-un comunicat emis de Mitropolia Banatului.