ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Modificarea noului Cod Penal de către coaliția de guvernământ a fost primită ca o veste bună de către abuzatorii de copii, violatori și criminali, scrie Libertatea.

Astfel, prin modificarea Codului Penal, eliberarea condiționată poate fi dispusă prin executarea unui cuantum mai mic din pedeapsă indiferent de infracțiunea pentru care au fost condamnați infractorii. 

Dacă înainte de modificări, un agresor sexual de copii care primea maximul pedepsei putea ieși din închisoare după executarea a cel puțin 4 ani și 8 luni de pedeapsă, după noul Cod Penal în varianta Comisiei Iordache acesta ar putea fi eliberate după executarea a doar trei ani și jumătate de pedeapsă.

Și asta se întâmplă în țara în oricum legea era blândă față de agresorii de copii, iar în 2015 un pedofil eliberat condiționat de judecători, a recidivat și mai grav, după cum relata ActiveNews la vremea respectivă.
 
Mai mult, tot ActiveNews explica faptul că România, din cauza legislației permisive, a devenit un adevărat rai pentru pedofilii din toată lumea. Iar nu mai târziu de anul trecut, cazul polițistului pedofil a șocat opinia publică.

Parlamentarii i-au făcut fericiți și pe criminalii condamnați „pe viață”. Aceștia pot cere acum, eliberarea condiționată după doar 15 ani de detenție, nu 20 ca până acum.

În ceea ce privește actul sexual cu minorii care practică prostituția, modificările noului cod penal prevăd că agresorul poate primi minimum 3 luni de închisoare și maximum doi ani.

Și toate acestea în condițiile în care statul român a recunoscut, la cererea ziarului Libertatea, că 507 pedofili au fost puși în libertate de instanțe, în timp ce 785 de agresori sexuali, de adulți și de copii, au primit pedeapsă fără executare.
 
Statistica nu cuprinde toate judecătoriile din România, deci numărul acestor persoane este mai mare.