ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul BNR a donat un salariu pentru achiziționarea operei lui Brâncuși. Mai exact, 15.000 lei, ca și Premierul Cioloș. 

Se spune că gesturile frumoase nu trebuie popularizate, altfel își pierd din valoare devenind pretext pentru mângâierea amorului propriu. Donațiile pentru Cumințenia Pământului (s-au strâns până acum 230.000 euro din cele 6 milioane programate prin subscripție publică) au primit azi un nou impuls. Guvernatorul Isărescu a donat un salariu, la fel ca Premierul, adică 15.000 lei. 

Modul în care știrea ajunge în prim plan este interesant: nu actualul purtător de cuvânt al instituției și fost purtător de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, dezvăluie informația, chestionat conjunctural de presă, ci această apare via news.ro, pe surse. 

"Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a donat 15.000 de lei pentru achiziționarea sculpturii "Cumințenia Pământului", la fel ca premierul Dacian Cioloș, care a contribuit cu un salariu, au declarat pentru News.ro surse oficiale” este formularea agenției de știri care induce cumva ideea că este vorba de o știre pe care Guvernatorul n-a vrut-o publicată neapărat, că informatia în cauză a scăpat unor apropiați ai săi.

Articolul este ilustrat însă cu o fotografie în care Mugur Isărescu zâmbește fericit alături de Maia Morgenstern și Corina Șuteu, ambasadoare ale campaniei de strângere de fonduri, fapt ce denotă că Guvernatorul a intrat în forță în campania de imagine asociată donațiilor publice.