ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul ultimelor atentate din Franța și Belgia, românii par că încep să-i izoleze pe musulmanii din țara noastră.

Dacă, în general, se vorbește despre agresiuni comise de musulmani la adresa cetățenilor din țările unde au fost primiți cu statut de refugiat, în țara noastră se pare că lucrurile încep să stea taman invers. Musulmanii încep să fie izolați de ceilalți români, probabil pe fondul asocierii islamului cu terorismul.

De curând, în metroul bucureștean, s-a petrecut următorul episod. La oră de vârf, în vagoanele pline-ochi cu oameni obosiți după opt ore de muncă și nerăbdători să ajungă acasă, două femei musulmane s-au așezat pe banchetă. Liniștite, fără să deranjeze pe nimeni. În clipa următoare, în jurul lor s-a făcut gol, la propriu. Fără să existe vreun semn de complicitate între călători, deși nu aveai loc să arunci un ac, nimeni nu s-a așezat pe locurile rămase neocupate. Cei mai obosiți dintre ei se sprijineau de bare, de tot ce găseau la îndemână, doar să nu se afle în vecinătatea acelor femei.

Din păcate, evoluția evenimentelor din ultima perioadă se răsfrânge și asupra musulmanilor din România. Dacă acum câțiva ani, cazurile de agresiune erau aproape inexistente, se pare că de la începutul lui 2016 s-ar fi petrecut trei astfel de episoade.

Asociația "Surori Musulmane" a raportat că două tinere de 18 ani, ce purtau văl islamic, ar fi fost agresate de un grup de tineri în București, pe Calea Moșilor. Cazul este cercetat și de Poliția Capitalei.