ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ideea primarului ales al Capitalei, Gabriela Firea, de a avea un transport public gratuit în București este o "prostie", declară la RFI criticul literar Nicolae Manolescu. El mai spune că Firea este "o fată drăguță, deșteaptă, citită, mai face și poezii", dar că nu-și face "foarte mari iluzii" în privința ei.

Nicolae Manolescu e de părere că ideea unui transport public gratuit în București "e o prostie”.

„În primul rând, costă pe cap de călător șase lei și biletul e 1,5 lei sau așa ceva. Deci pierderile sunt de 4,5 din 6 acum. Păi dacă mai scoți și biletele, se duce de râpă tot. Când s-a pus problema transformării în societate comercială a RADET-ului, s-a observat imediat că trebuie mărite tarifele cu 60%. Ea nu știe ce spune, cineva a învățat-o prost. Ține de promisiunile astea să zic așa stângiste din campanie, care nu pot fi puse în practică, pentru că acolo trebuie să vii cu măsuri rezonabile economic. Dacă începe așa, începe prost", spune Manolescu.

"Eu o cunosc pe Gabriela Firea foarte bine, nu-mi fac foarte mari iluzii. Ea e o fată drăguță, deșteaptă, citită, mai face și poezii, membră a Uniunii Scriitorilor, dar nu asta-i problema, problema este că întâi îți trebuie o echipă, pe care eu nu văd s-o aibă, ar fi trebuit să știm și noi. În al doilea rând, îți trebuie o anume minte acolo, acolo nu mai e politică, nu mai e populism, nu te duci și spui scot biletele, asta-i o prostie. Acolo te duci și spui uite, am prioritățile cutare și am bani pentru. Pe mandatul meu voi termina cutare chestie și voi lăsa urmașului meu jumătate din proiectul al doilea și așa mai departe. Dacă nu faci chestiile astea, lumea nu te crede. Foarte repede se va vedea povestea asta", crede criticul literar.

 

 

Ideea Gabrielei Firea a fost contestată și de Sebastian Bodu, fostul șef al ANAF, care a declarat că va ”ataca respectiva dispoziție în contencios administrativ”.

 

Noul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va face „revoluție în materie de trafic” în București. Gabriela Firea a precizat că într-o jumătate de an se va circula mult mai ușor în Capitală și a arătat că primul pas pe care îl va face este să investească în transportul în comun.