ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele USR Nicușor Dan ar fi mințit atunci când a declarat că a vândut participațiunile pe care le avea la o firmă pentru a cumpăra un teren intravilan în Predeal.

Potrivit informațiilor apărute în Monitorul Oficial, tranzacția la care face referire Nicușor Dan a avut loc după achiziționarea terenului.

„Nicușor Dan a spus că a făcut un credit la bancă de 100.000 de euro, pentru a lua terenul, având deja 80.000 de euro. Întrebat de ce a făcut credit bancar, de vreme ce avea suma echivelentă pentru cumpărarea terenului, din vânzarea firmei, Nicușor Dan a precizat că a cheltuit 100.000 din tranzacția părților sociale. Datele de la Registrul Comerțului, așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial din 2009, arată că firma la care era asociat Nicușor Dan se numește Atlas Computers Comimprodex SRL, iar părțile sociale au fost vândute de liderul USR pentru 30.000 de lei, în august 2008, adică după contractarea creditului”, se arată într-un articol publicat pe sursazilei.ro.

În replică, Nicușor Dan a oferit o reacție asupra acestor date, în final precizând că nu își mai aduce aminte exact ce a făcut cu banii.

„Este un teren pe care am plătit 170-180 de mii de euro, banca mi-a dat un credit de 100 de mii de euro. Este foarte departe de unde ajung utilitățile, 400-500 de metri. Pentru că banca să-mi dea credit, am făcut un raport de expertiză imobiliară. Am dat mai multe declarații de avere și se vede că din 2007 și până acum am tot achitat ratele. Am ajuns la 72.000 de mii. Restul de bani? Am făcut niște părți sociale dintr-o firmă pe care o dețineam, cu un an înainte, Atlas computer, aveam niște părți sociale. Această firmă a fuzionat cu o altă firmă Proca. Doar pe acele părți sociale am primit 150.000 de euro. Nu-mi aduc aminte ce am făcut cu banii", a spus liderul USR la Antena 3.

Sebastian Bodu a comentat pe contul său de Facebook dezvăluirile apărute în cazul Nicușor Dan.

„Nicușor Dan: „Delapidare și spălare de bani, m-am uitat acum să văd definiția lor. Delapidare este fapta funcționarului public care fură din bani. Noi nu suntem funcționari publici".

Nasoală treabă, pentru el, dacă asta e apărarea lui. Probabil că procurorul de caz deja se tăvălește pe jos de râs. Sunt curios dacă, după delapidare și spălare de bani, vor apărea și faptele pentru care și-a primit porecla Plicușor Ban. Pe vremea când USB/USR era doar ASB, iar Nicușor Dan salva clădiri. Am auzit că sunt ceva denunțuri, că doar spălarea de bani are o infracțiune-premisă. Ce bine că s-a abrogat OUG 13/2017! Acum, acele denunțuri, ar fi fost inutile, fiind mai vechi de 6 luni.”, a scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.