ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tudor Chirilă a cântat sâmbătă, 15 iulie, la Ploiești, la un concert organizat de Primărie, adică pe bani publici, la un eveniment la care au participat mai multe formații.

Nimic ilegal în asta, e sport național. Numai că alții își țin gura pentru că știu ce fac și evită să intre în atenția opiniei publice prin diverse luări de poziții. Nu este cazul lui Chirilă, care, la nici 24 de ore de la spectacol, protesta în București împotriva PSD.

Vizibil deranjat de faptul că aceste lucruri au ajuns în spațiul public, Chirilă a postat pe Facebook un punct de vedere prin care spune că „banii primăriei nu sunt banii primarului, sunt bani publici, din taxele plătite de cetățeni”. Iar despre faptul că a protestat în Piața Victoriei, solistul trupei Vama a spus că „protestul a fost declanșat de proiectul de lege propus de Guvern pentru un cod administrativ prin care sunt modificate mai multe reglementări în ce privește statutul funcționarilor publici, dar și legile ce îi privesc pe demnitari”, și nu împotriva modului în care PSD cheltuie banii publici, cum a anunțat Grupul pentru Investigații Politice.

Banii cheltuiți pentru aceste evenimente organizate de autoritățile locale ar putea fi îndreptați către lucruri cu adevărat utile pentru comunitate, iar cei care lucrează în showbiz ar trebui să trăiască din vânzări de bilete la concerte și CD-uri.