ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12:00 Codul portocaliu se restrânge. Avertizarea va fi valabilă până la ora 18:00 și a fost retrogradată la cod galben pentru județele Prahova, Giurgiu și Ilfov. Meteorologii anunță rafale de peste 50 de kilometri la oră.

În continuare, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța, Vrancea și Galați va fi cod portocaliu. Temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului la rafală va depăși 70...80 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m.

În a doua parte a zilei, în estul și în centrul Munteniei, în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură va fi cod galben până la ora 18:00. Va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

De asemenea, de astăzi de la ora 18:00 va intra în vigoare un al doilea cod galben. Avertizarea va fi valabilă până mâine la ora 18:00.

În intervalul menționat în estul și sud-estul țării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h, viscolind temporar ninsoarea și spulberând zăpada depusă anterior.

În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua și va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a țării.

 

Vremea rea a dat peste cap traficul din sudul țării, iar primele incidente din cauza zăpezii au fost deja semnalate. Un accident mortal a avut loc în județul Prahova și un altul, în care a fost implicat un utilaj de deszăpezire, în Ialomița, anunță Digi 24.


Porturile au fost închise, iar Autostrada Soarelui este închisă între București și Drajna. Opt drumuri naționale sunt de asemenea închise.

Mai multe garnituri CFR au întârzieri de zeci de minute. Numai în București toate trenurile care ar trebui să ajungă în Gara de Nord până la ora 9:00 au întârzieri. Trenul IR 1742 de la Satu Mare are o întârziere de 140 de minute, trenul IR 1636 de la Constanța are o întârziere de 60 de minute, iar trenul IR 1594 de la Craiova are o întârziere de 40 de minute.

Autostrada A2 și opt drumuri naționale sunt închise, în Buzău, Giurgiu, Călărași, Caraș-Severin și Vrancea.

A2 (Bucuresti - Drajna)

DN 2  (Urziceni - Buzau)

DN 22  (Ramnicu Sarat - lim. jud. Braila cu Buzau)

DN 23B  (Maicanesti - Ciorasti)

DN 23B  (Maicanesti - Ciorasti)

DN 2C  (Costesti - lim. jud. Ialomita cu Buzau)

DN 2N  (Bogza - Dumbraveni)

DN 41  (Chirnogi - Cascioarele)

DN 5B  (Giurgiu - Ghimpati)