ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 10 septembrie, în România, va avea loc un concurs național de dans sportiv la bară, iar în cadrul acestui eveniment vor dansa și copii.

Această informație a fost lansată de către ziarul Adevărul, care preciza și că cei mai mulți concurenți s-au înscris la categoria de vârstă 6-12 ani.

În urma rezultatelor concursului de sâmbătă, câștigătoarea la categoria profesioniști a "Miss pole dance România” va participa la campionatul mondial "World pole dance Championship”, care va avea loc anul acesta în România, pe 16 septembrie, tot la Palatul Național al Copiilor, precizează sursa citată.

Organizatoarea, Nadia Buduruși, își propune să „elimine stereotipurile față de acest sport” și să ducă la crearea unei „culturi a toleraței și diversității”.

Stereotipurile la care se referă organizatoarea sunt legate de faptul că acest „sport” își are originea în dansul din barurile de striptease, având o evidentă conotație sexuală.

O mămică, Luna Ametcea, a scris că nu se poate elimina conotația sexuală din spatele acestei activități.

„Nu mi-aș încuraja fetița să practice acest sport. Parcă îl și văd pe taică-su, dar nu aplaudându-i performanța, ci bătându-i pe ăia care se holbează.[...] Deși a apărut de ceva vreme acest "sport” și oamenii tot încearcă să îi dea alt sens și altă conotație decât acela de dans în barurile de striptease, nu știu dacă într-adevăr cineva se poate uita la o evoluție la bară fără să îi dea o conotație sexuală. Recunosc că eu nu pot și nu mi se pare tocmai potrivit pentru copii. Hai să recunoaștem că fix din barurile de striptease se trage și să nu ne mai chinuim să-i dăm alt sens”, a scris ea pe blogul personal.   
 
Nu este prima oară când în România apare așa ceva, astfel de evoluții fiind promovate de emisiunea „Românii au talent” de la Pro TV.