ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O dezbatere dedicată feminismului autohton s-a văzut trecută în derizoriu de opiniile unei invitate, una dintre cele mai cunoscute voci din viața literară românească.

Episodul este relatat de inpolitics.ro și are în prim plan dezbaterea "Feminism și societate în România postcomunistă” organizată ieri la Cafeneau critică. 

Profesorul universitar Mihaela Miroiu, port-drapelul feminismului românesc, tocmai vorbea despre cât de dificil este să faci din feminism o politică de stat și cât de anevoios se transpun în practică legile copiate din vest ("în Senatul României, Comisia de egalitate de șanse între femei și bărbați este alcătuită exclusiv din bărbați, iar la nivelul Camerei Deputaților sunt jumătate femei, jumătate bărbați, dar șeful este un bărbat”afirma Miroiu) , când poeta Nora Iuga a luat cuvântul și a dus discuția într-o zona nebănuită pentru participanții la conferință. 

Aceasta a afrimat că, deși a ajuns la vârstă de 85 de ani, nu a fost niciodată preocupată de problema feminismului, precizând că întotdeauna s-a simțit binecuvântată că "s-a născut femeie”. Dând câteva exemple din Europa de nord-vest, poeta a spus că "uneori femeile ajung să exagereze iar bărbații, în foarte multe cazuri, au ajuns să fie exploatați”. "Nu mi-aș dori să se ajungă într-un matriarhat”, a completat Iuga, citată de  inpolitics.ro.