ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce miercuri Klaus Iohannis a evitat să dea un răspuns legat de referendumul pentru modificarea Constintuției privind redefinirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, dar spunând că "trebuie să revenim la ce se numește toleranță și acceptarea celuilalt" și că e greșit să mergem pe calea "fanatismului religios", președintele a revenit vineri cu o nouă declarație.

Președintele nu a retractat nicun cuvânt, dar a spus că a fost înțeles greșit și că vorbele sale nu au reprezentat un atac la adresa BOR.

Întrebat cum comentează reacțiile de joi ale Coaliției pentru Familie și ale Bisericii Ortodoxe Române, Iohannis a spus că "au perfectă dreptate", arătând că "felul în care unii au interpretat afirmațiile mele arată cu vârf și îndesat nevoia de conciliere, nevoia de pace socială în România".
 
"Eu nu am acuzat pe nimeni și nici nu am intenționat", a precizat președintele, arătând doar că a "atras atenția asupra unor posibile pericole".
 
Klaus Iohannis a subliniat că nu a pus în niciun moment în discuție dreptul la petiție al Coaliției pentru Familie.

Coaliția pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Inițiativa a fost semnată de peste trei milioane de cetățeni. Procedura, care a început în luna decembrie a anului 2015, a fost demarată de un grup de inițiativă format din mai multe personalități ale vieții publice, inclusiv artiști, profesori sau clerici din mai multe culte.