ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia primarului Bacăului de a evacua elevii din școlile din oraș din motive neștiute a creat o adevărată psihoză în rândul băcăuanilor care au început să fabuleze și să presupună că orașul se afla într-un pericol iminent.

Un mesaj publicat pe pagina de facebook a primarului Cosmin Necula prin care cerea părinților să-și ia copiii acasă de la școală a stârnit o adevărată isterie în oraș.

 A urmat o circulară de la Inspectoratul Școlar Bacău prin care a fost anunțată sistarea cursurilor în toate unitățile de învățământ începând cu ora 11.

 Părinții erau disperați că orașul va fi inundat în următorul moment, la bursa zvonurilor se vorbea chiar despre ruperea barajului de la Valea Uzului și că „vine Bistrița mare”. 

 În același timp, telefoanele părinților au început să sune, iar străzile s-au aglomerat brusc, oamenii disperați gonind spre școală!

 Ca să pună frână acestei isterii generale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a precizat CLAR: „NU există nici un pericol de inundație, nu sunt afectate construcții hidrotehnice sau vreun pod! Informațiile care sunt vehiculate nu sunt adevărate și nu fac decât să creeze o stare de panică.” 

 „Apele Romane” infirmă zvonurile despre baraje rupte

 Administrația Bazinală Siret a emis un comunicat prin care infirmă cu fermitate faptul că există baraje rupte sau orice pericol pentru populație. Redăm integral acest comunicat: 

 „În urma deciziei luate de autorități referitoare la întreruperea cursurilor în unitățile școlare din municipiul Bacău, Administrația Bazinală de Apă Siret anunță faptul că TOATE CONSTRUCȚIILE HIDROTEHNICE DIN ADMINISTRARE SUNT ÎN STARE DE FUNCȚIONARE. Nu există niciun baraj rupt”.

Georgiana CERNAT – Relații cu Presa și Secretariat Tehnic al Comitetului de Bazin Siret