ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creatoarea de modă Tory Burch este criticată pe pagina de Facebook La Blouse Roumaine după ce ar fi copiat o ie românească pentru una dintre noile ei creații.

La Blouse Roumaine a sesizat că în noua colecție a designerului Tory Burch există o piesă vestimentară care se pare că imită articolul de îmbrăcăminte tradițional românesc.

Comunitatea online chiar a postat o poză cu ia expusă la Muzeul Metropolitan de Artă din New York pentru ca internauții să vadă asemănările.

„Dragă Tory Burch, colecția ta este inspirată de îmbrăcămintea tradițională românească. Una dintre hainele tale este aproape identică cu o ie românească de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York. Îți cerem cu înțelegere să acorzi creditul meritat pentru sursa de inspirație. De asemenea, invităm Fundația Tory Burch să vină în România și să susțină artizanii locali și femeile antreprenor", se arată în mesajul comunității online.

Se pare că Tory Burch ar fi notat în dreptul creației că s-a inspirat din cultura africană.