ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie de 62 de ani din Oradea trebuie să le dovedească autorităţilor că trăieşte, pentru a-şi putea încasa pensia. Şi asta după ce femeia a rămas fără bani timp de două luni pentru că în actele Casei de Pensii şi la Poştă figurează ca decedată. Instituțiile dau vina una pe alta.

Pentru Floarea Valcan, problemele au început luna trecută. Poştaşul nu i-a mai adus cuponul de pensie, aşa că a mers să-şi verifice cardul. Nu avea nici un ban. Situaţia s-a repetat şi în septembrie.

„Mergând de vreo trei-patru ori la bancomat să îmi ridic pensia, îmi indica: ne pare rău, 0 lei și, sigur, după două zile de încercări, m-am dus la sucursala CEC. Acolo o doamnă amabilă s-a uitat în acte și a văzut că sunt sistată din luna august”, povestește femeia.

S-a dus să ceară lămuriri la Casa de Pensii Bihor. Acolo a aflat că în documentele instituţiei figurează ca decedată. De parcă nu era suficient, pensionara spune că funcţionarii Casei de Pensii i-au cerut să demonstreze cu acte că este în viaţă pentru a-şi putea primi banii.

„Pe drumuri, apoi completări și du-te și vino la certificate de deces, că nu am certificat de deces, la Poliție că nu îmi este sistat buletinul”, mai spune Floarea Valcan.

Cel mai devreme femeia și-ar putea recupera pensiile restante la jumătatea lunii viitoare.