ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu este subiect pe care Lucian Mândruță să nu îl comenteze pe pagina sa de Facebook. Omul se pricepe la toate: politică, religie, armată, showbiz, presă online, aviație etc.

Așa s-a întâmplat și în legătură cu angajații vietnamezi de la Șantierul Naval Tulcea, despre care a scris că au un salariu de 1400 de lei.

Cifrele sunt contrazise însă de Lucian Davidescu, care a luat legătura cu o firmă de recrutare specializată din Vietnam, care a lămurit situația.

Conform legii 157, muncitorii străini care vin în România, pentru a căpăta permis de muncă în țara noastră, trebuie să fie plătiți cel puțin cu salariul mediu pe economie - 3100 lei brut / 2300 net. 

„Lucian Mîndruță zicea ieri că angajații vietnamezi de la Șantierul Naval Tulcea iau 1400 de lei salariu.

Cifra nu mi s-a părut verosimilă:
- în primul rând pentru că atât luau și la ei în țară iar când pleacă așteaptă de la 800 de dolari în sus

- în al doilea rând pentru că ar fi ilegal - pentru a căpăta permis de muncă în România, străinii trebuie să fie plătiți cel puțin cu salariul mediu pe economie - 3100 lei brut / 2300 net.

Așa că am întrebat la o firmă de recrutare specializată din Vietnam. Iată răspunsul: 650 euro.”, a scris Lucian Davidescu pe pagina sa de Facebook.
 

Iată ce scria Lucian Mândruță despre muncitorii vietnamezi:

„Update la povestea cu vietnamezii angajati la Santierul Naval Tulcea. Patrick André de Hillerin, poate citesti si ce-am aflat eu, din fabrica:
1. Vietnamezii primesc 1400 de lei pe luna, ca si romanii. Grila de salarizare e publica.
2. Exista cursuri de calificare chiar in santier, pentru romanii care doresc sa devina sudori. Deci, cum spuneam, e o meserie care se poate invata. In 3 luni. Platite.
3. HR-ul se chinuie sa gaseasca tulceni sa ii aduca la munca. Dar, ca sa imi citez sursele, "am epuizat toate mijloacele".
4. O observatie scoasa din discutia pe care am avut-o cu cineva de la santier, roman:
"Vietnamezii chiar muncesc!"
Acum va las pe voi sa adaugati elementele de mandrie nationala aici.”, scria Lucian Mândruță pe contul său de Facebook.