ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un român a rămas fără un laptop, după ce a fost păcălit de un curier fals. Iată ce a scris Bogdan Dumitru pe pagina sa de Facebook.

"Am fost sunat de pe nr 0724.005.910 cu privire la un MacBook ce il aveam de vânzare, domnul dorind să îi facă și asigurare coletului am stabilit să facă el comanda la curier și respectiv să plătească asigurarea acestuia, după câteva ore am fost sunat de către „un curier” de la nr de telefon 0761.748.697, acesta ulterior a sosit la mine echipat cu vesta ce avea logo Cargus, a ridicat coletul și mi-a lăsat o copie de pe comandă.

Am sunat la Cargus, în sistem nu le apare comanda mea ci o altă comandă, nr curierului nu le este cunoscut, iar atât „curierul” cât si „cumpărătorul” au telefoanele închise",a scris păgubitul pe Facebook, care oferă o recompensă pentru prinderea hoților.
 
O altă metodă de a-i păcăli pe creduli este SMURD, prin care oamenii sunt sunați să li se ceară bani pentru intervenția unui elicopter SMURD, spunându-li-se că o rudă a suferit un accident. 
 
Cea mai cunoscută metodă rămâne însă metoda "Accidentul".