ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ofensiva activiștilor homosexualității inițiată după eșecul Referendumului pentru Familie continuă. După depunerea mai multor proiecte de lege pentru legalizarea parteneriatului civil între persoane de același sex, acum șapte cupluri de homosexuali au dat statul român în judecată pentru că a refuzat să recunoască „relația de familie” dintre ei.

Inițiatorii sunt fostul director al Asociației Accept, Florin Buhuceanu (FOTO stânga) și Victor Ciobotaru. Interesant este că deși cei doi se prezintă ca un cuplu, Buhuceanu declara în trecut că s-a „căsătorit” cu partenerul său spaniol, pe nume Raoul.

Ca și în cazul Hamilton-Coman (și el fost lider al Accept), „cuplul” de homosexuali care se simte discriminat de statul român este unul cu scop pur activist.

Florin Buhuceanu și Victor Ciobotaru au mai găsit șase cupluri de același sex și au dat în judecată România pentru a o forța să legifereze parteneriatul civil.

Motivația? Legislația pentru reglementarea parteneriatului civil este blocată în Parlament și o condamnare a României la CEDO i-ar forța pe parlamentari să fie mai „deschiși”.

Senatorii juriști au respins pe 12 martie două proiecte care urmăreau legalizarea parteneriatului civil, pe motiv că „nu se justifică, soluția juridică nu rezolvă și nu răspunde niciunei nevoi sociale”. Este evident de ce activistul Buhuceanu avea nevoie de un „partener civil român”: crearea artificială a unei nevoi sociale pe plan autohton.

Barbara Nowacka, o activistă poloneză, afirma că legalizarea parteneriatului civil este primul pas spre adopțiile copiilor de către cuplurile de același sex.