ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorul român spune că va face și el acest pas, în contextul în care mai multe companii de la nivel mondial și-au prezentat deja planurile de reorientare spre mașinile cu motoare pe combustibili alternativi. Franța a anunțat că vrea să scoată de pe drumurile sale complet, până în 2040, mașinile cu motoare pe benzină și motorină. Acum doar 4% din piața auto franceză este din această categorie. În România însă, procentul este și mai mic, de doar 1%.

„Evident, industria se pregătește pentru asta, iar Dacia este parte a acestei transformări în viitor. Anul 2040 este îndepărtat, însă nu foarte îndepărtat, astfel încât avem planuri pentru Dacia în aceste direcții. Important este însă să păstrăm ADN-ul brandului: să păstrăm Dacia ca mașină accesibilă.”, a spus Hakim Boutehra, director comercial grup Renault România, conform Digi 24.

Vânzările de mașini ecologice au crescut în România de aproape trei ori în primele patru luni ale anului. Au fost vândute 548 de autoturisme electrice și hibrid, față de 195 în același interval din 2016.

„Cel mai mare trend în industria de automobile în toată lumea este să ai mai multă conectivitate, mai multe mașini electrice și mai multe mașini autonome.”, a mai spus Hakim Boutehra.

Datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile arată că în România au fost înmatriculate aproape 2000 de mașini cu combustibili alternativi în ultimii 3 ani. Mai bine de jumătate dintre ele doar anul trecut!

Cine vrea să îsi cumpere o masina electrica, poate beneficia de ajutor din partea statului de 10.000 de euro, adică 45 de mii de lei. Și nu este nevoie să caseze o masină veche. Dacă va casa o mașină veche, are în plus 6.500 de lei. Asta înseamnă că pentru achiziția unei mașini electrice, reducerea poate să fie și de 11.500 de euro.