ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Cluj Napoca a început, vineri, Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși din Europa, eveniment ce reunește adolescenți de pe bătrânul continent, membri ai Bisericii Ortodoxe.

La deschiderea oficială a evenimentului a participat și PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În cuvântul său, adresat în fața celor peste 6.000 de tineri prezenți, PF Daniel a atras atenția că există o parte a mass-media care manipulează și care "promovează non-valorile".

"Într-o societate secularizată, unde credinţa şi valorile spirituale sunt marginalizate, iar libertatea nu mai este asociată cu responsabilitatea, foarte mulţi tineri sunt debusolaţi, fără ideal, fără dorinţă de a studia, fără dorinţă de a munci, preferând să fie mereu ajutaţi financiar de către părinţi.

Sunt tot mai mulţi tineri a căror principală preocupare intelectuală sau culturală se reduce la navigarea pe internet, iar din acest motiv mulţi devin victime ale manipulării de tot felul, indusă de o anumită media, care promovează senzaţionalul şi non-valorile", a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.