ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a reiterat faptul că instituția sa n-are nimic împotriva impozitării acelor activități care sunt acum, scutite, cu condiția ca statul să returneze Bisericii acele proprietăți pe care le-a confiscat de-a lungul timpului.

"Noi am spus de mai multe ori că suntem de acord, nu numai să impoziteze veniturile, ci și să renunțăm la salariile de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăți. Deci nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donații date Bisericii în mod liber. Și atunci când se face acest echilibru, nu mai avem nevoie de salarii de la stat și de celelalte", a declarat Patriarhul Daniel, citat de Agerpres. 

Declaratia a fost facuta dupa ce Patriarhul Daniel a oficiat slujba de sfințire a capelei Penitenciarului Jilava.

De asemenea, Patriarhul a clarificat și zvonurile care arătau că inspectorii de la Curtea de Conturi ar fi fi descoperit nereguli cu ocazia ajutorului acordat de Secretariatul pentru Culte pentru sărbătorirea anului Sf.Constantin Brâncoveanu.

"V-ati uitat cand a fost publicată? In 27 februarie. Intre timp, cei cu auditul, ca nu au venit la noi la Patriarhie, ca ei verifica doar banii statului, la Secretariatul de Stat pentru Culte, si s-au remediat toate problemele existente si s-a cerut o mai mare precizie in legislatie, pentru ca legislatia este uneori ambigua si nu stii daca un ban poate fi folosit doar cu o singura destinatie sau cu destinatie similara. Si atunci acestea au fost remediate in luna martie si de aceea noi am cerut Secretariatului de Stat pentru Culte sa clarifice problema”, a spus întâiul episcop al Bisericii Ortodoxe Române.
 
Despre secularizarea lui Cuza, filozoful și ziaristul Nae Ionescu afirma că a fost un "act cu totul nenorocit care a însemnat sfărâmarea Bisericii noastre".