ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Sinodului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei nu cred în acuzațiile care i se aduc Episcopului Hușilor și consideră tot scandalul o înscenare.

Episcopul Corneliu al Hușilor este acuzat de faptul că ar fi întreținut relații necuvenite cu un alt bărbat, iar imaginile ar fi apărut într-o înregistrare compromițătoare.

Iată comunicatul integral al Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei:

„În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reședința mitropolitană din Iași Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
       
Sinodul mitropolitan a luat act cu tristețe de existența în spațiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor.
       
Membrii Sinodului mitropolitan au luat act de declarația Preasfințitului Corneliu, care a afirmat că acuzațiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false.
       
Sinodul mitropolitan a analizat cu atenție întreaga problematică legată de acest caz, urmând ca, forurile prevăzute de legislația bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situații.
       
Ierarhii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei îndeamnă clericii și credincioșii din Moldova să stăruiască în rugăciune, statornicie în dreapta credință și în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu.”