ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În anul 2015, zvonurile conform cărora unul dintre locurile preferate ale bucureștenilor ar putea fi închis și demolat în favoarea unui complex imobiliar în spatele Palatului Știrbei, de pe Calea Victoriei. Astfel, în urmă cu un an, îngrijorarea privind închiderea Terasei Eden creștea pe măsură ce zvonurile luau cu asalt orașul.

Terasa Eden a rămas deschisă, însă, în urmă cu câteva zile, Palatului Știrbei a fost scos la vânzare pe un site, pentru fabuloasa sumă de 18.500.000 de euro.

„Coldwell Banker are plăcerea să vă prezinte spre vânzare un imobil istoric, situat în centrul capitalei.

Proprietatea este compusă dintr-o construcție grandioasă, edificată în anul 1938, încadrată în lista monumentelor istorice și terenul aferent, în suprafața de 7800 mp.

Potențialul proprietății, pe lângă valoarea istorică a construcției principale, este dat de faptul că există un proiect aprobat în sensul valorificării terenului liber, ai cărui indici sunt următorii:

POT max = 70%

CUT max = 4,5

H max = 24- 40m”, apare anunțul postat pe site.

Palatul Știrbei are 25 de camere, o singură bucătărie și 10 băi. Suprafața utilă este de 3.500 metri pătrați, iar terenul are aproape 8.000 de metri pătrați.

Palatul Știrbei a fost ridicat de Barbu Știrbey la 1850 sub formă de culă. Cu timpul, urmașii lui adaugă două etaje clădirii și o serie de modificări ce respectau stilul Tudor. Ultimele modificări au fost aduse după primul război mondial, când se adaugă noi spații de locuit pe partea sud-estică. Pe vremuri existau la parter o sală de recepție, o sufragerie, o bibliotecă, o sala de muzică și un salon mare. La primul etaj stăteau stăpânii, iar cel de-al doilea etaj era dedicat invitaților.