ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion al companiei TAROM, care trebuia să ajungă la Iași, a ratat, joi seară, decolarea de pe Aeroportul Otopeni, din cauza unei probleme tehnice. În aceeași zi, o cursă Otopeni-Satu Mare s-a întors din drum din cauza unei defecțiuni la trenul de aterizare, informează B1 TV.

Zbor cu emoții pentru 33 de pasageri care ar fi trebuit să ajungă de la București la Satu Mare. Pilotul a sesizat probleme tehnice la bordul aeronavei așa că a decis, după numai 20 minute, să se întoarcă din drum. Totul după ce la decolare trenul de aterizare nu s-a retras cum ar fi trebuit. Călătorii au fost preluați de o altă aeronava până la Cluj, iar de acolo și-au continuat drumul cu autocarul.

Un alt avion al companiei TAROM, cu 38 de pasageri la bord, care trebuia să ajungă la Iași a ratat, joi seara, decolarea de pe Aeroportul Otopeni, din cauza unei probleme tehnice, aparatul fiind întors de la capătul pistei și readus în zona terminalului, în timp ce pasagerii au fost invitați să coboare din aeronavă.
Inițial, decolarea a fost amânată cu câteva zeci de minute. În cele din urmă, aparatul s-a îndreptat către pistă, însă a ratat decolarea.

În ultimele luni, aeronavele TAROM s-au confruntat cu defecțiuni și pe aeroporturile din țară și pe cele din străinătate. Ultimul incident a avut loc la data de 30 septembrie, când cursa de Amsterdam s-a întors la București, după 35 de minute de la decolare.

De altfel, ministrul Transporturilor, Sorin Bușe a recunoscut, la începutul lunii octombrie, că avioanele TAROM au probleme tehnice care trebuie remediate urgent.