ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a oficiat mesa de Crăciun sâmbătă seara, Suveranul Pontif îndreptându-și gândurile către copiii aflați în dificultate, care suferă înfometarea și pericolul în teatrele de război ale lumii, mai ales în Siria, dar și către marginalizați și refugiați.

În cursul celebrării euharistice, Papa Francisc a ținut o predică în care a amintit în mod special situația copiilor aflați în suferință și a marginalizaților.

"Să dăm ascultare Copilului din iesle, dar să dăm ascultare și copiilor care astăzi trăiesc fără adăpost, fără afecțiunea părinților și se joacă în sărăcie, în refugii subterane, pentru a scăpa de bombardamente, pe trotuarele marilor orașe sau la bordul unui vas supraîncârcat de migranți. Să dăm ascultare copiilor care nu sunt lăsați să se nască, celor care plâng pentru că nimeni nu le poate sătura foamea, celor care nu țin în mână jucării, ci arme. Chiar astăzi este aceeași indiferență, când Crăciunul devine o sărbătoare unde protagoniștii suntem noi, în locul Lui. Când luminile comerțului aruncă în umbră lumina lui Dumnezeu, când suntem preocupați de cadouri, dar reci în fața celor marginalizați", a afirmat Papa Francisc în predica sa din cadrul slujbei de Crăciun.

"Această mundanitate a luat ostatic Crăciunul, trebuie să-l eliberăm", a afirmat Papa Francisc la finele predicii de la miezul nopții, în cadrul slujbei tradiționale de Crăciun desfășurată în Catedrala San Pietro din Vatican, Roma.

"Semnificația adevărată a Crăciunului a fost învăluită de materialism", a adăugat Papa Francisc.