ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Dan Damaschin ne invită să facem un gest frumos cu ocazia Sfintelor Paști, ajutând un copil nevoiaș să aibă cu ce se îmbrăca.

Preotul ieșean a întocmit o listă cu aproape 4.000 de copii, pe care oricare dintre noi îi poate „adopta”. Alături de numele copilului, părintele a trecut vârsta, înălțimea și mărimea pentru încălțăminte, astfel încât donatorul să cumpere haine și încălțări potrivite.

Pentru cei care nu pot dona haine și încălțări, pot dona bani în conturile asociației. Costurile pentru un singur copil (haine, încălțăminte) sunt estimate la 250 de lei. 

„Știați despre tradiția care spune că în Postul Mare e bine să îmbraci un copil, un om sărman…cu ce-i mai bun și mai frumos? Ca orice tradiție bună, de la an la an pare-mi-se dorește a fi înghițită de iepuraș, de excursii și mese "tradiționale” și, fiindcă ne place viața, cu petreceri care mai de care mai zgomotoase și cât mai în post, dacă se poate.

Dar, ca să nu vă lăsăm să vă pierdeți bunătatea și speranța în Lumina cea adevărată, ne-am propus, prin campania Grăuntele de Lumină să respectăm, cu ajutorul dumneavoastră, nu doar tradițiile, ci tot ceea ce ne face viața frumoasă și…sfântă.

Frumoasă-i lumea plină de oameni bucuroși, iar ce bucurie poate fi mai mare decât cea care vine din daruri. Prin Grăuntele de Lumină și cei 1770 de copii rămași fără hăinuțe, facem lumea mai bună dăruind bucurie celor ce au nevoie de ajutor, dar și bucurându-ne cu adevărat de tot ceea ce dăruim.

Păstrează tradițiile și transmite-le mai departe! Puțin înseamnă mult pentru acești copii!”, sună îndemnul părintelui Damaschin.

Lista cu copii este aici: 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15oIM2--OcqmCHRq2E9AZRo_QayL0Kl7x5slBkx70lW8/edit?fbclid=IwAR2kPHtmwxv9KXypS-wPAdOxo9sgocN89Y3tEGg_BQnsYlIBSMbV0vsgT38#gid=0.

După ce ați ales unul sau mai mulți copii, alegeți „Inserare” și apoi „comentariu” din bara de sus, lăsând numele și vârsta celor aleși. Pachetele se pot trimite la adresa: 

biserica Maternității Cuza Vodă Iași, str. Cuza-Vodă nr. 34, municipiul Iași, județul Iași.


Cei care doresc să doneze bani o pot face în conturile Asociației Glasul Vieții, a părintelui Damaschin: 

Asociația „Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)