ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Dumitru Stăniloae, cel mai mare teolog ortodox român, a trecut la cele veșnice în 5 octombrie 1993. În contextul împlinirii a 23 ani de la trecerea Domnul, la Paraclisul Universitar Sfânta Ecaterina al Facultății de Teologie Ortodoxă din București a fost săvârșită miercuri, 5 octombrie 2016, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire. La acest moment au participat profesori și studenți ai Facultății de Teologie, scrie basilica.ro.

La final, Părintele Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, le-a vorbit studenților despre viața și opera Părintelui Dumitru Stăniloae, pe care l-a numit Luceafărul teologiei ortodoxe românești.

Părintele Decan Ștefan Buchiu a mai afirmat că a-l comemora pe părintele Dumitru Stăniloae înseamnă a da strălucire ortodoxiei românești. De asemenea, i-a îndemnat pe studenți să citească opera Părintelui.

Părintele Profesor Dumitru Stăniloae s-a născut în anul 1903 în localitatea brașoveană Vlădeni. A studiat la liceul Andrei Șaguna din Brașov și la Facultatea de Teologie din Cernăuți, unde a făcut și doctoratul. A fost profesor de dogmatică la Facultățile de Teologie din Sibiu și din București. Este autorul a numeroase cărți, studii și articole despre teologie și spiritualitate.