ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii Sf. Dimitrie din Sighișoara, a spus că poporul român și omenirea întreagă suferă din cauza mândriei. Starețul a criticat faptul că oamenii nu mai citesc și se leapădă de preocupările duhovnicești, preferând să stea toată ziua pe rețelele de socializare, informează Cuvântul Ortodox.

„Coboara focul din cer, singurul care mai poate curata pamantul asta, si eu cred ca vine focul. E "pe vine” deja, fac si eu ca ala, deja vine, e inspre noi. Stiti cine aduce focul care arde si mistuieste pamantul asta? Pacatele noastre, rautatile noastre, duhurile necurate de pe noi. Nu mai asculta oamenii, nici de Hristos din Cer, nici de preotii Lui, nici de arhiereii Lui, nu mai asculta, nici de calugari, nici de nimenea. Toti sunt intelepti acuma, toti stiu… haaa, is documentati, "cum zic eu!”. Eu am vorba mea: dracu-i filosof, Dumnezeu e smerit. Ai vazut cu ce biruieste Dumnezeu tot neamul asta omenesc? Cu smerenia Lui, cu dragostea Lui. El ne biruieste in dragostea Lui si in smerenia Lui. De ce sufera atata omenirea asta? De ce sufera poporul asta român? E mandru, domnule, mandru! Si mandria o va arde, o va pedepsi Dumnezeu. Nu uitati ca cei care s-au madrit prima data sunt legati, unii sunt legati in fundul iadului. Aia nu pot sa vina niciodata de acolo. Tartaonii se cheama, domnule. Sunt cei mai spurcati diavoli care sunt legati acolo si ard continuu, atata sunt de rai. Zice ca numai unul dinala daca l-ar dezlega Dumnezeu, in degetul asta mic intr-o secunda praf ar face tot pamantul. Auziti ce putere au tartaonii aia! Sunt legati, vedeti, aia sunt legati. Mai sunt unii dezlegati care nu au putere asa de mare. Dar cine le da toata puterea asta? Pacatele de pe oameni, rautatile, vicleniile si multa, multa lepadare de Dumnezeu.


Nu mai citim Sfanta Scriptura, nu mai citim Vietile Sfintilor, nu mai mergem la biserica, nu ne mai rugam. Stam pe facebook. Vreau sa mai spun ca acuma au aparut vreo cativa draci noi. Unu-i facebook-ul, asa se cheama, dracul facebook-ului. (…) Ca vedem noi ce le va face dracul facebook-ului. Ii va nauci de minte si de inima, nu se vor mai ruga, vor manca din parintii lor, aveti grija, parinti! Lasati-i pe copii pe facebook! Pe dracul facebook-ului. Si cand vor taia din voi, din maini si din picioare si or manca din voi, sa va aduceti aminte ce v-am zis eu aici din fata Sfantului Altar. Vor face lucrul asta, ca dracul nu are mila. Sa tineti minte ce va spun eu acuma. El n-are mila, rupe, sfasie, asta e rostul lui, sa nimiceasca, sa distruga. Deci, un drac a aparut acum, ii zicem noi drac nou, asa, ca sa stie lumea, dracul facebook-ului. Alt drac: dracul ratingului! Peste tot auziti ca le trebuie rating. Vedeti? Si cine face ratingul? Dumneavoastra, oamenii, le faceti ratingul. Adica te duci la dracul acolo, te uiti, fac si eu ca ala, isi ridica coada, si tu stai si te uiti ce iti arata dracul sub coada. Ca ce sa arate dracul? Spurcaciuni. El nu poate arata altceva decat lucruri spurcate care spurca mintea, inima si va nenoroceste, eu va tot atrag atentia. Si mai este un drac: breaking news [in sens figurat, stirile-bomba care, pe de o parte, te tin captiv, pe de alta te dezinformeaza, te manipuleaza – n.n.]. Auziti, pe toti vi-i spun acuma, is trei draci care, tineti minte, cu aportul dumneavoastra ei functioneaza foarte bine. Ca daca oamenii nu le-ar da crezare, ar inchide televizoarele sau uitati-va, va spun eu, pe Trinitas, sa dati drumul la radio Trinitas. Sfantul prooroc [Amos] zice: va veni foamete mare pe fata pamantului si deja incepe sa vina. Si zice, nu de mancare, nici de bautura, ci de Cuvantul lui Dumnezeu. Va fi foamete mare pe fata pamanului”, a spus el în Cuvântul rostit pe 21 octombrie.

Acesta a avut un mesaj și pentru cei care nu s-au prezentat la Referendumul pentru Familie:

„Parintele Arsenie ne atragea atentia cand umblam la dansul: o sa vedeti ca o sa fugiti de la rasarit la apus, dintr-o parte intr-alta, sa mai prindeti cate un preot, cate un calugar, care o sa va zica de-a dreptul cum e, sa nu se sfiasca, pentru ca poporul asta se duce, domnule, buluc, ca oile, uite-asa ne ducem. Lucrurile bune nu le mai credem, lucrurilor rele le dam mare crezare. Dati-le, ca veti raspunde, numai atata sa tineti minte, cei care nu v-ati dus la vot, ce veti raspunde inaintea lui Hristos? Pentru neamul tau, pentru tara ta, pentru familia ta. Ce Ii vei raspunde lui Hristos? El o sa-ti arate mainile si picioarele: "uite ce am facut Eu pentru familia ta”, si o sa le vezi cat sunt de spintecate, mainile, picioarele, coasta, si tu ce-ai facut pentru tine, ca sa nu cazi in pacat, dragutule? Ce-ai facut sa-ti aperi familia, ce-ai facut sa-ti aperi tara si neamul si credinta”.