ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul Adevărul continuă politica sa editorială ostilă Bisericii și orei de religie, afirmă Patriarhia Română într-un comunicat.

Reacția Bisericii vine după ce cotidianul Adevărul a publicat un articol intitulat "Copiii neînscrişi la Religie, obligaţi să participe la acest curs. Cazul unei fetiţe de 6 ani îngrozite de pilda sângeroasă de la ora de Religie", în care se descrie un caz  relatat unei profesoare de la SNSPA. Doamna în cauză, Mihaela Miroiu, cunoscută militantă a extremei stângi, a scris pe facebook despre "caz", fiind imediat preluată de către jurnalistele de la Adevărul, care nu s-au mai obosit să verifice veridicitatea poveștii.

Patriarhia Română afirmă că relatarea Mihaelei Miroiu este "pură ficțiune".

"Pentru informarea corectă a opiniei publice, precizăm că relatarea doamnei Mihaela Miroiu este o pură ficţiune, întrucât în programa analitică la disciplina Religie pentru clasa pregătitoare nu există nici o lecţie (temă) despre Sfânta Muceniţă Filofteia. Pentru edificare, recomandăm jurnaliştilor de la Adevărul să parcurgă cu atenţie fişele de lucru pentru ora de Religie la clasa pregătitoare şi clasa I, aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi postate pe site-ul Patriarhiei Române. Vor constata că povestea profesoarei Mihaela Miroiu, adversar sistematic al orei de religie, a fost inventată doar cu scop de denigrare. De altfel, în nici una din programele analitice pentru clasele primare (1-4) şi auxiliarele didactice nu este prevăzută o temă consacrată Sfintei Muceniţe Filofteia şi nu există abordări traumatizante pentru copii, aşa cum ar reieşi din articolul de pe site-ul Adevărul.ro.

În concluzie, se constată din nou strategia editorială ostilă Religiei şi Bisericii a cotidianului Adevărul", se arată în comunicatul de presă al Patriarhiei.