ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română (prin echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului), în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din București și cu Athénée Palace Hilton București, a organizat ieri, 11 octombrie 2016, o nouă campanie de donare de sânge. Ediția a 12-a a început la hotelul bucureștean, unde aproximativ 80 de persoane au donat sânge în mod voluntar, potrivit ziarului Lumina.

Acțiunea de donare de sânge de la Hotel Athénée Palace Hilton a fost sprijinită de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și de angajați ai hotelului, care au oferit donatorilor de sânge cafea, suc, apă, fructe precum și o gustare dulce. „Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un donator de sânge sunt în primul rând de vârstă. Donatorul trebuie să aibă între 18 și 65 de ani. În al doilea rând, trebuie să aibă o greutate de peste 50 de kilograme, iar în al treilea rând trebuie să nu aibă afecțiuni cronice. De asemenea, donatorul trebuie să nu consume alcool cu cel puțin 48 de ore înainte de donarea de sânge și să fie un om sănătos. Înainte de donare se fac și unele analize, și anume o hemoleucogramă și o glicemie.

Hemoglobina trebuie să fie la femei peste 12,5 grame, iar la bărbați 13,5 grame. Donatorul trebuie să aibă o glicemie de peste 75 grame pe decilitru, ceea ce arată că este un om hidratat și și-a luat micul dejun. Oamenii sunt receptivi și vin în continuare la donare. Dacă donatorul este la prima donare salvează o singură viață, dar dacă este un donator vechi, poate salva până la patru vieți. Bineînțeles că din punct de vedere medical există și unele beneficii pentru donator. De exemplu, la o femeie aflată la menopauză donarea reprezintă chiar o continuare a ciclului. Sângele nu mai este atât de vâscos, nu mai sunt dureri de cap etc. La bărbați este foarte indicată donarea de sânge pentru a preveni hipertensiunea, diabetul, creșterea colesterolului. Măduva fabrică elemente tinere, deci omul se simte mult mai bine”, ne-a declarat dr. Adela Cristea, medic primar.

 Acțiunea de donare de sânge va continua în următoarea perioadă la Hotel Athénée Palace Hilton din București. „Oamenii răspund prompt la acțiunile pe care le promovăm. Donarea de sânge va continua aici dar nu vom fi doar în această instituție hotelieră, ci vor urma și altele. Trebuie să îi ajutăm pe semenii noștri și este un lucru extraordinar să te implici în acțiuni de voluntariat. Acestea sunt acțiuni care în România au început să ia amploare și cred că este foarte bine venită această continuitate a inițiativei Patriarhiei Române, să îi ajutăm pe cei care au nevoie urgentă de sânge”, a spus Micșunica Paselini, voluntar Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Campania „Donează sânge! Salvează o viață!” este organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisercii Ortodoxe Române, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.