ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română a transmis că nu construiește „cartiere” rezidențiale, ci lăcașuri de cult sau centre sociale și culturale, iar solicitarea de actualizare a PUZ-ului din zona Pajura din Capitală este „perfect legală și urmărește scoaterea din categoria regimului industrial și trecerea în cel rezidențial a terenului respectiv, cu un regim de înălțime mai mare, raportat la zonă”.

Patriarhia Română a transmis precizări în legătură cu „apariția unei informații false legate de presupusa intenție de a construi unul sau mai multe imobile rezidențiale pe un teren din zona Pajura care îi aparține”.

„Terenul în cauză este proprietatea Patriarhiei Române, fiind cumpărat în anul 2006, iar pe o parte din el funcționează Așezământul social Justinian Patriarhul, care este un centru comunitar compus din două unități de asistență socială licențiate care figurează în Registrul furnizorilor de servicii sociale”, precizează Patriarhia Română.

Oficialii Patriarhiei precizează că una dintre unitățile de asistență socială este centru de găzduire în regim de urgență pentru victimele violenței domestice, cealaltă fiind centru de zi pentru copii, care are 30 de beneficiari.

„Cât privește demersul Patriarhiei Române, acesta vizează doar terenul din spatele Așezământului social Justinian Patriarhul și constituie o solicitare de revenire la PUZ-ul inițial, de teren cu destinație rezidențială, așa cum a fost anterior construirii unui mare centru comercial din zonă. Actuala solicitare, perfect legală, a Patriarhiei Române, urmărește scoaterea din categoria regimului industrial și trecerea în cel rezidențial a terenului respectiv, cu un regim de înălțime mai mare, raportat la zonă”, se mai arată în document.

Patriarhia prcizwază că „scopul este acela de a se ajunge la o valoare corectă a terenului, pentru o eventuală vânzare a acestui teren, exclusiv în scopul de a organiza și susține activitățile social-filantropice și culturale ale centrelor Patriarhiei Române din București și Ilfov”.

„Dacă pe acel teren va fi construit un imobil, acesta nu va aparține Patriarhiei Române, care nu construiește «cartiere» rezidențiale, ci lăcașuri de cult sau centre sociale și culturale bisericești”, se mai arată în document.

Consilierul general USR Roxana Wring a scris pe Facebook că Patriarhia Română vrea să construiască un ansamblu rezidențial pe un teren de 5.000 de metri pătrați de pe strada Pajurei, cu blocuri de opt etaje, peste regimul de înălțime al zonei.