ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română și Carrefour România au semnat un parteneriat pentru sprijinirea persoanelor defavorizate. Programul social-filantropic se numește "Masa Bucuriei" și a fost extins la nivel național, după cum arată un comunicat al Patriarhiei Române, redat de Basilica.ro.

"Pornind de la o voință comună, aceea de a interveni pentru sprijinirea categoriilor sociale defavorizate, PATRIARHIA ROMÂNĂ și CARREFOUR ROMÂNIA SA au decis să extindă Programul „Masa Bucuriei”, program care constituie astăzi o necesitate socială practică și are o semnificație spirituală profundă, inspirată din Evanghelia iubirii lui Hristos pentru toți oamenii, dar mai ales pentru cei aflați în dificultate.   

După ce parteneriatul dintre părțile menționate mai sus s-a derulat, într-o primă fază, la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor, partenerii au considerat că este posibilă și necesară extinderea acestuia la nivelul întregii țării, urmând să fie implicate toate magazinele de tip supermarket și hipermarket din rețeaua CARREFOUR.   

Întrucât fapta bună, izvorâtă din iubire milostivă și dezinteresată, poartă în ea o lumină spirituală și devine o comoară a sufletului pentru veșnicie, Biserica pomenește totdeauna în slujbele ei pe ctitori, binefăcători și miluitori, cultivând astfel o civilizație a generozității sau dărniciei și având convingerea, exprimată lapidar și înțelept de poporul român, că „dar din dar se face rai”. De aceea, în numele tuturor beneficiarilor, Patriarhia Română adresează mulțumiri conducerii celor două companii partenere, Carrefour și Selgros, pentru deschiderea și profesionalismul arătate în extinderea programului. Totodată, Patriarhia Română adresează mulțumiri și tuturor ostenitorilor așezămintelor social-filantropice care contribuie la buna desfășurare a acestui program cu o semnificație profund umană", se precizează în comunicatul Patriarhiei Române.