ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română se arată profund indignată de piesa de teatru „Eu sunt. Și?”, prezentată la Cluj-Napoca în cadrul săptămânii homosexualității din acel oraș, se arată într-un comunicat de presă.

Conform Patriarhiei, „conținutul indecent al acestei reprezentații include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creștine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator”. 

„Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârșitoarei majorități a românilor, etichetarea negativă a credincioșilor creștini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea și denotă intoleranță tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranță.

Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreștină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări așa-zis artistice.

Amintim că Legea cultelor 489/2006, la art. 13, alineatul 2, stipulează că „sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase”.

În consecință, pledăm pentru respectarea legii în spiritul și litera ei. În același timp, îndemnăm la promovarea decenței în spațiul public, ca premisă pentru o reală toleranță”, notează documentul semnat de Biroul de Presă al Patriarhiei Române.
 
Punerea în scenă a acestei piese, în care niște persoane se prefac a fi niște monahi și mănâncă pe o icoană a Mântuitorului Hristos, a stârnit reacții ferme în societate, după cum ActiveNews a relatat marți.