ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel a spus la slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, slujba trecerii dintre ani de la Catedrala Patriarhală, că dacă nu mulțumim lui Dumnezeu și oamenilor pentru binefacerile primite în trecut, întrerupem în prezent comunicarea și comuniunea noastră cu Dumnezeu și cu vrednicii înaintași, sărăcim duhovnicește și slăbim în demnitate, tocmai pentru că nu cultivăm recunoștința.

El a amintit că 2018 a fost declarat de către Sfântul Sinod al BOR drept Anul omagial al Unității de Credință și Neam și Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

„Astfel, va fi evidențiată, pe de-o parte importanța unității naționale a românilor și din perspectivă bisericească, iar pe de altă parte va fi pusă în lumină contribuția bisericii noastre la realizarea unității de credință și de neam. De asemenea, vom comemora cu recunoștință și pe făuritorii Marii Uniri. De ce, pentru că dacă nu mulțumim lui Dumnezeu și oamenilor pentru binefacerile primite în trecut, întrerupem în prezent comunicarea și comuniunea noastră cu Dumnezeu și cu vrednicii înaintași, sărăcim duhovnicește și slăbim în demnitate, tocmai pentru că nu cultivăm recunoștința. De aceea, fiecare în parte și toți împreună suntem chemați să trăim anul 2018 în primul rând ca un an al mulțumirii sau al recunoștinței aduse lui Dumnezeu pentru darul vieții, pentru sănătate personală, dar și pentru darul unității naționale", a spus patriarhul.

Acesta și-a exprimat speranța ca pe 30 noiembrie să fie sfințită Catedrala Mântuirii Neamului.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, în ziua de 30 noiembrie 2018, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei Ocrotitorul României va fi sfințită Catedrala Mântuirii Neamului, sau Catedrala Națională, acest edificiu nou fiind o necesitate liturgică practică, dar și un simbol al spiritualității și comuniunii românești. Catedrala Mântuirii Neamului, sau Catedrala Națională, cu hramul principal Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, unelte simbolic iubirea față de Dumnezeu a unui popor creștin, jertfelnic și darnic cu recunoștința pe care o datorăm permanent eroilor neamului", a spus patriarhul.

În încheierea cuvântului său, patriarhul a urat tuturor credință puternică, pace și bucurie.

"Ne rugăm Domnului Nostru Iisus Hristos Împăratul Veacurilor să vă binecuvânteze pe toți cei care ați venit venit la biserică pentru a ne ruga împreună la trecerea dintre ani, să binecuvânteze pe toți românii din țară, din vecinătatea granițelor și din diaspora română să ne dăruiască tuturor credință puternică, pace și bucurie, îmbelșugarea roadelor pământului și mult ajutor în toată fapta bună spre slava Preasfintei Treimi și-a Noastră Mântuire. La Mulți și Binecuvântați Ani", a urat patriarhul Daniel.