ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României, PF Daniel, a primit o vizită din partea unui grup de tineri ortodocși iordanieni, ce au sosit la București împreună cu Preasfințitul Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, informează Basilica.ro.

"Tinerii iordanieni vor participa în țara noastră și la un pelerinaj la ctitoriile Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, potrivit Preasfințitului Episcop Qais Sadiq: „Întrucât ei sunt deja în țară au organizat o excursie de studii pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni. Astfel, vom vizita toate așezămintele brâncovenești din țară și încheiem acest pelerinaj la Biserica Sfântul Gheorghe - Nou unde se află moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel mâine începem excursia care va dura paisprezece zile” ", arată sursa citată.

În cuvântul său către tinerii din Iordania, țară ce se confruntă și ea cu un val de refugiați din Siria, Patriarhul României a afirmat că adolescenții și copiii trebuie educați în spiritul păcii și al respectului reciproc față de diferite religii și culturi.

"Copiii și tinerii considerăm că sunt un mare dar de la Dumnezeu pentru Biserică și pentru societate. De aceea, atât Biserica, cât și societatea trebuie să aibă o deosebită preocupare pentru educația tinerilor și pentru susținerea în formarea lor profesională. Lumea de astăzi este confruntată cu fenomenul secularizării, adică o construire a societății fără referință la Dumnezeu și la Religie. Societatea este confruntată cu criza economică și financiară, dar și cu multe conflicte armate, cu războaie și cu violență ceea ce cauzează un număr mare de refugiați. Vedem în aceste zile cum în Europa refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin în țările europene pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui. De ceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi”, a spus PF Părinte Daniel.