ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României, PF Daniel, a declarat că în aceste vremuri, în care societatea devine tot mai secularizată, clericii și mirenii sunt chemați să coopereze tot mai mult pentru a împlini misiunea Bisericii.

"Patriarhul României semnalează necesitatea coresponsabilității și cooperării clericilor și laicilor în misiunea dinamică a Bisericii. Acestea pot fi susținute astăzi prin mijloace moderne de comunicare – televiziune, radio, rețele de socializare, presă scrisă și on-line – instrumente prin care lucrarea Bisericii poate ajunge la cei care nu cunosc sau au uitat bucuria comuniunii în iubirea lui Dumnezeu", arată un text de pe basilica.ro.

Întâiul Episcop al Bisericii Ortodoxe Române susține că mulți dintre cei care critică Biserica își vor schimba opinia dacă vor întâlni  slujitori și credincioși ai lui Hristos care vor inspira pace și bucurie sufletească.

"Deși societatea secularizată de astăzi este mai mult critică decât îngăduitoare cu slujitorii Bisericii, cerând ca Biserica să ajute cât mai mult societatea, chiar dacă societatea secularizată nu o ajută, la rândul ei, ci adesea prezintă ostilitate față de Biserică, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel îndeamnă clericii și credincioșii ortodocși la fidelitate față de Hristos și Biserica Sa. Preafericirea Sa menționează că unii dintre cei care sunt tulburați sau dezorientați astăzi se vor schimba în bine, mai ales când vor găsi la slujitorii și credincioșii Bisericii pacea și bucuria sufletească dăruite lor de Hristos", arată Basilica.ro.

Patriarhul îi îndeamnă pe credincioși să se folosească de exemplele Sfinților Părinți ai Bisericii, dar și de duhovnicii neamului românesc:"În fața provocărilor contemporane legate de fenomenul secularizării, al migrației și al violențelor de tot felul care generează emoții și atitudini diferite (pro și contra) față de Biserică, în calitate de slujitori ai Mântuitorului Iisus Hristos în mijlocul oamenilor, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române îndeamnă clericii și credincioșii să recurgă cu precădere la modelele duhovnicești reprezentate de Sfinții Părinți ai Bisericii și de părinții duhovnicești români care au trecut prin multe încercări și necazuri, dar, prin rugăciune și răbdare, înțelepciune și speranță, ne-au transmis o lucrare misionară dinamică și o spiritualitate românească pașnică, vie și luminoasă".